Van grondwerk….

            
                  „sparkles” „sparkles”

            

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot show

  

Bear of a jac 2013 nederlands kampioen reining amateur bij de DPHCBear of a jac 2013 nederlands kampioen reining amateur bij de DPHC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het trainen van onze paarden, nemen we dagelijks ook de tijd om met en van onze jonge (en ook de oudere) paarden te leren in de roundpen. Als we tijdens het rijden bv. Op een probleem stuiten, dan gaan we gewoon weer een stap terug naar de absolute basis en voor ons ligt die zeker in het grondwerk.


Hier beginnen we ook al vroeg mee, om de jonge dieren te leren kennen, en ze van alles aan te leren wat er zoal in het leven kan gebeuren, en wat er van ze verwacht gaat worden. 
Mijn visie van grondwerk is een verzameling van alles wat ik nuttig vind en  begrijp wat de echte experts in deze aan ons verteld hebben, daarnaast wat ik zelf uit eigen ervaring heb geleerd.
Elk paard heeft zijn/haar eigen karakter en dient dus ook zijn/haar eigen aanpak te verkrijgen. 
Het zijn de paarden die mij leren hoe met ze om te gaan, de juiste balans vinden van geven en nemen en vooral het paard in zijn waarde te laten is elke keer weer een uitdaging en  een wijze les. 
.

Onze eerste clinic vond plaats eind 2008, door Robert Carlson ,  en wat heb ik weer een hoop bijgeleerd!

 

Demo voor de Ponyclub Bergharen 2012Demo voor de Ponyclub Bergharen 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zeker zo belangrijk is, is om het paard gewoon paard te laten zijn, en dagelijks gaan dan ook al onze paarden de wei op, waar  ze of in groepjes staan, of door een hek gescheiden, toch het sociale aspect zeker niet missen.
Ook kijken wij wat het paard leuk vind om te doen, hoe hij reageert op de beginselen van reining, trail etc. Het is zoveel makkelijker om een paard zijn natuurlijke nieuwsgierigheid te gebruiken om verder mee te gaan…. Een vrolijk paard wil ook graag voor je werken! 

 Jeany Okie Whiz en Bear of a jacJeany Okie Whiz en Bear of a jac

 

 

 

 

 

 

 

 

Door deze aanpak van met name ook de jonge dieren, hebben wij gemerkt dat dit stress loze ervaringen oplevert tegen de tijd dat de jongere dieren ingereden gaan worden,
Ook dit is aan het paard … Wanneer deze aangeeft daarvoor klaar te zijn. Dit kan op 3 maar ook op 4 jaar,pas zijn. De dieren worden in alle rust een hele brede basis aangeleerd, zodat ze voor ze ook maar 1 reining manouvre gaan proberen, ze op eigen benen kunnen lopen, en zo altijd terug kunnen vallen op die basis! 

Elk dier is anders en om een gezond paard te hebben is de mentale kant evenzo belangrijk als de fysieke kant.
In alle rust en vooral met een flinke dosis humor en uitproberen heeft ons dit tot nu toe alleen zeer gezonde en eerlijke fijne dieren opgeleverd die bij de nieuwe eigenaren een geweldig leven gaan krijgen of al hebben, en dat is nu net waar wij voor staan!


 

Famous quotes

"There is no secret so close as that between a rider and his horse."

"One who believes that he has mastered the art of horsemanship has not yet begun to understand the horse."


"The horse.  Here is nobility without conceit, friendship without envy, beauty without vanity. A willing servant, yet never a slave."


"When your horse follows you without being asked, when he rubs his head on yours, and when you look at him and feel a tingle  down your spine...you know you are loved."


"a horse knows when you are sad, he knows when you are happy, and he always knows when you have a carot!”